Renault

Renault is een Franse fabrikant van o.a. personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het merk Renault is ontstaan toen Louis Renault op kerstavond in 1898 zijn experiment showde samen met zijn broers Marcel en Fernand aan een aantal vrienden. 
Dit was oorspronkelijk een Dion-Bouton (driewieler), maar dat is omgebouwd naar een vierwielig motorvoertuig genaamd de Voiturette. Louis wordt diezelfde avond uitgedaagd door een advocaat om de Rue Lepic in Montmartre te beklimmen in zijn zelf ontworpen voertuig. Deze straat kent een stijgingspercentage van 13% en was in die tijd een onbezonnen actie. De Voiturette rijdt Louis deze straat met vlag en wimpel door waardoor de advocaat onder de indruk raakt en meteen een Voiturette besteld. De advocaat besteld daarnaast ook een Voiturette voor de rest van het gezelschap die avond, dit is dan ook het begin en ontstaan van Renault als autofabrikant.  

Tegenwoordig is Renault leider in elektrische voertuigen in Europa. Daarnaast is Renault onderdeel van Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Renault heeft door de jaren heen een aantal bekende modellen geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de Twingo, Clio, Mégane, Scénic, Laguna, Captur, Kadjar, Master en de Kangoo. De ambitie van Renault is om de moderniteit en innovatie in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten vorm te geven en vertegenwoordigen.

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden