Bougicord

Het bedrijf Electricfil, opgericht in 1936, heeft in de eerste 20 jaar van zijn bestaan ​​een uitstekende reputatie weten op te bouwen voor overgegoten elektrische snoeren, aanvankelijk voor huishoudelijke apparaten.

In 1957 breidde het familiebedrijf zich uit naar de autowereld, aangezien storingsvrije componenten toen verplicht werden voor alle nieuwe auto's.

Om de autofabrikanten in staat te stellen aan deze uitdagende nieuwe regels te voldoen, ontwikkelde Electricfil de Bougicord-ontstekingskabel een draadgewonden kern die al in 1959 werd gepatenteerd. Dankzij deze uitvinding betrad het bedrijf niet alleen de automobielsector; het werd al snel een van de wereldwijde leiders onder de fabrikanten van draadsets.

De volgende stap in de groei van Electricfil is ook erg interessant, aangezien het in 1975 de eerste motormanagementsensoren introduceerde (met behulp van een wikkeltechnologie) en ongeveer 20 jaar later de bobines. 

Vandaag de dag levert de groep – bekend als EFI Automotive vanwege het gemak van de uitspraak – zijn producten nog steeds aan de belangrijkste autofabrikanten over de hele wereld. Het is in feite de leider op het gebied van motormanagementsensoren in Europa.


Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden