Top 6 beste velgenreinigers - met glans vooraan

20 November 2023
Top 6 beste velgenreinigers - met glans vooraan

De beste velgenreinigers volgens Winparts

Bij het opfrissen van uw auto is de juiste velgenreiniger belangrijk voor een glimmende uitstraling. De producten in deze lijst bieden niet alleen een grondige reiniging, maar ook bescherming van uw velgen. De reinigers op deze lijst zijn veilig voor alle soorten velgen, denk aan chroom, aluminium en geschilderde velgen.

Tip! Bij het gebruik van al deze producten raden wij aan om handschoenen te dragen. Daarnaast is het verstandig om zand en zout weg te spoelen voordat u begint met schoonmaken.

1. Alu-Teufel Spezial

Alu-Teufel Spezial is een speciaal geformuleerde aluminium velgenreiniger. Hij rekent niet alleen snel af met vuil, maar laat ook een glimmende beschermlaag achter die bij regelmatig gebruik voorkomt dat roest en vuil kunnen vormen op de velgen. De formulering is mild maar effectief en speciaal samengesteld voor gelakte, aluminium, verchroomde en geanodiseerde oppervlakken. Dit is wat ons betreft dus de beste velgenreiniger voor uw prachtige siervelgen!

Als u net als wij weg bent van dit product, bieden wij een  voordeelset, met 2 spuitflacons Alu-Teufel speciaal velgenreiniger en een handige schoonmaakborstel waarmee u in alle hoekjes kunt komen. 

2. Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner

Meguiars is een bekende naam voor allerlei soorten schoonmaakproducten voor uiteenlopende oppervlakken. Deze velgenreiniger op gelbasis komt in een handige spuitflacon. U spuit de reiniger onverdund op de velgen. Door de gel formulering vormt dit een mooi laagje op de velgen. Ook deze formule is zuurvrij en kan dus gerust op aluminium en gelakte velgen worden gebruikt.

3. Sonax Beast Velgenreiniger

De velgenreiniger van  Sonax is door verschillende testen als beste bevonden, omdat deze zelfs oud vuil effectief reinigt zonder oppervlakken aan te tasten. Dit is dus een goede oplossing als uw velgen aan een goede schrobbeurt toe zijn. Deze velgenreiniger zal uw velgen weer doen glimmen, maar laat geen beschermlaag achter, dus daarom de derde plaats in ons lijstje. 

4. Liqui Moly Velgenreiniger Speciaal

Liqui Moly is onze gigant voor olie- en brandstof additieven, en hebben al sinds 1957 ervaring met het maken samenstellen van chemische producten van alle soorten. Deze velgenreiniger werkt minder hardnekkig dan andere producten op onze lijst, maar komt met een erg handige spuitflacon die zowel breed als smal werkt voor extra schoonmaakgemak. 

5. Turtlewax Redline Velgenreiniger

Turtlewax is een ster in schoonmaak- en onderhoudsmiddelen voor uw auto. Deze velgenreiniger werkt als een foam en tilt het vuil als het ware van uw velgen af, wat ontzettend bevredigend is om te zien😉. Daarnaast zit er natuurlijk was in de reiniger, wat een prachtige glans achterlaat wanneer u het afspoelt.

6. Eurol Remreiniger Safe Clean Spray

Op de laatste plaats een eervolle vermelding voor de  Eurol Remreiniger. Dit is natuurlijk geen velgenreiniger, maar door de milde(en biologisch afbreekbare!) samenstelling, is deze ook te gebruiken om kwetsbare oppervlakken te reinigen. Deze reiniger is ideaal om uw wielen van binnen en buiten een complete reiniging te geven.

Velgenreinigers bij Winparts

Wij hopen dat deze lijst u heeft geholpen bij het vinden van de perfecte reiniger voor uw velgen. Onderhoud is essentieel om de levensduur van uw velgen te verlengen en hun uitstraling te behouden. Met de juiste  velgenreiniger zorgt u niet alleen voor een glanzend resultaat, maar ook voor bescherming tegen vuil en remstof. Kies met zorg en geniet van de schittering van uw velgen!

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden