Meer merken

TOYOTA

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Toyota onderdelen zo hebben wij maar liefst meer dan 260.000 Toyota onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Toyota Motor Corporation (Toyota Jidsha Kabushiki-gaisha) is gemeten naar de beurswaarde de grootste autofabrikant ter wereld. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.

Geschiedenis Toyota 

Toyota Motor Corporation is één van de grootste  autofabrikant ter wereld. Kiichiro Toyoda, de zoon van Sakichi Toyoda (de uitvinder van de automatische weefmachine) kreeg van zijn vader een groot bedrag om een eigen bedrijf op te richting. Kiichiro Toyoda koos ervoor om autofabrikant te worden. In 1936 begon hij met de productie van het eerste model ‘de model AA’. Kiichiro’s doel was om de beste auto’s ter wereld te bouwen. In 1966 introduceerde Toyota de Toyota Corrola, die direct enorm populair werd. In 1969 exporteerde Toyota circa 10.000 Corolla’s per maand. In 1972 rolde de miljoenste Corolla van de productieband.

Toyota produceert ongeveer 9 miljoen auto’s per jaar. Een aantal populaire modellen zijn de Toyota Aygo, Toyota Yaris, Toyota Auris en de Toyota Prius. Met name in de Verenigde Staten gaan de zaken goed. Een derde van de omzet wordt op eigen bodem gerealiseerd, nog een derde komt uit de Verenigde Staten en het overige deel wordt in de rest van de wereld bewerkstelligd. Het Japanse bedrijf heeft een totale omzet van € 226 miljard en investeert 3,5% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. Dit resulteerde in de Toyota Mirai, wat voor toekomst staat. De Mirai is een waterstofauto met een bereik van 550 kilometers en een gemiddelde tankduur kost slechts 5 minuten! Toyota heeft als doelstelling om in 2050 volledig afhankelijk te zijn van de waterstofauto.