Meer merken

SUZUKI

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Suzuki onderdelen zo hebben wij maar liefst meer dan 89.000 Suzuki onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk.  Suzuki is een grote Japanse autofabrikant en is in het westen onder andere bekend vanwege de wagen Suzuki Swift. Suzuki is na de wereldwijde marktleider Toyota de grootste autofabrikant van het land. Suzuki is misschien nog wel bekender om de motoren dan om de auto's.

Geschiedenis Suzuki

Suzuki is een Japanse multinational, die vooral bekend staat als fabrikant van auto's en motorfietsen. Suzuki is in 1909 opgericht door Michio Suzuki. De eerste Suzuki auto werd in 1937 geproduceerd. Deze kleine auto had veel weg van de ‘Austin Seven’, een kleine vierpersoons auto die door de Autstin Motor Company was gemaakt. Veel autobedrijven zijn begonnen met het produceren van motorfietsen om daarna auto’s te gaan maken, bij Suzuki is dit andersom. Pas in 1951 werd de eerste motorfiets samen gesteld.


Suzuki stond in het jaar 2014 op nummer 9 op de lijst van grootste voertuigproducenten ter wereld. In Japan staan ze op plek nummer 4 achter Toyota, Nissan en Honda. In het boekjaar 2017, produceerde het Japanse bedrijf ruim 3 miljoen voertuigen waarvan bijna een miljoen in eigen land. De grootste afnemer van Suzuki is India, zij hebben de helft van de voertuigen opgekocht! Een aantal populaire modellen van Suzuki zijn de Suzuki Swift, Suzuki Alto, Suzuki Vitara en de Suzuki Ignis.