Meer merken

MITSUBISHI

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Mitsubishi onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 140.000 Mitsubishi onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Mitsubishi Motors Corporation is een onderdeel van de Mitsubishi Group. Het automerk verkoopt jaarlijks ruim 1 miljoen voertuigen.

Geschiedenis Mitsubishi
In de jaren ’50 en ’60 worden de MITSUBISHI auto’s opnieuw geproduceerd: de 500, de MINICA, de COLT 600. In 1970 ontstaat de Mitsubishi Motors Corporation, met nieuwe modellen zoals Galant Coupe FTO, Lancer. Begin jaren ’80 produceert MITSUBISHI meer dan één miljoen auto's per jaar. Daarna is het de beurt aan de nieuwe Colt (Mirage in Japan, Dodge Plymouth in de Verenigde Staten) en heel wat andere nieuwe modellen waaronder de beroemde PAJERO.

Mitsubishi neemt deel aan het wereldkampioenschap rally rijden met de Galant VR-4 en de Lancer Evolution. (In 1998 behaalde Mitsubishi de wereldtitel bij de constructeurs). Mitsubishi neemt in 1983 voor de eerste keer deel aan Parijs-Dakar en behaalt zijn eerste overwinning in 1985 met het prototype van de Pajero. De constructeur is ook succesvol in de Afrikaanse testrit in 1992. In 1998 wint Mitsubishi voor het eerst het Wereldkampioenschap Rally. Omwille van de economische crisis trekt Mitsubishi zich in 2009 terug uit de rallyraid na 26 jaar competitie, 12 overwinningen in Dakar en tal van rallyraid successen.