Meer merken

MERCEDES-BENZ

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Mercedes onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 460.000 Mercedes onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merkMercedes-Benz werd in 1926 gecreëerd uit Daimler en Benz. Mercedes is niet alleen het bekendste automerk ter wereld maar ook het oudste. Het logo met de driepuntige ster werd ontworpen door Gottlieb Daimler doen deze bij Deutz werkte. De ster staat symbool voor voorspoed maar ook voor algemene motorisering (te land, te water en in de lucht).

Geschiedenis van Mercedes
Eén van de eerste eigenaren van Mercedes, Karl Benz, maakte in 1886 de eerste benzine auto. Een jaar later bestelde de Oostenrijkse zakenman Emil Jellinek de eerste Daimler auto die in 1897 werd geleverd. Jellinek verhoogde zijn vraag naar auto’s en Daimler op zijn beurt de productie ervan.

Jellinek had de wagens nodig om mee te kunnen doen aan rallys. Zijn team reed onder de naam van Jellinek’s dochter, Mercédès.In 1900 werd Mercedes de merknaam van Daimler-Benz auto’s. De auto Mercedes kreeg snel een hoge status en dankzij de SS of SSK modellen slaagde het bedrijf erin zijn plek te veroveren op de wereldmarkt. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog heeft Mercedes alleen de 170 in productie.

Vanaf 1951 komen daar andere modellen zoals de 190 SL W121, de 300 SL W198 en de W111 bij. Modellen van Mercedes-Benz worden altijd aangeduid volgens dezelfde formule XX0 gevolgd door één of meerdere letters. De nummers staan voor de cilinderinhoud gedeeld door 10. Zo heeft een Mercedes 180 een cilinderinhoud van 1750 tot 1849 cc. De letters geven het type aan. Een Klasse A is een stadsauto, een C een coupé en een Klasse E een station. Deze aanduiding veranderde in 1993. De nummers zijn niet altijd een indicatie meer voor de motorinhoud en de letters staan inmiddels acheraan.