Meer merken

AUDI

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Audi onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 260.000 Audi onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Audi is vooral bekend vanwege de productie van luxe en sportieve auto’s. Het merk Audi werd gecreëerd in 1909, maar is al sinds 1966 van Volkswagen. Vandaag de dag wordt Audi in meer dan 100 landen in de wereld verkocht.

De naam van het merk is afgeleid van de achternaam van de oprichter August Horch. Horch mocht vanwege marktregelgeving en eerlijke concurrentie zijn eigen naam echter niet gebruiken (omdat hij al een bedrijf met de naam Horch had). Hij vertaalde daarom de betekenis van zijn achter naam in het Latijn. Het Audi logo met de vier ringen staat voor die vier bedrijven die fuseerden in 1932 om samen Audi te worden. Behalve Audi bestond het nieuwe bedrijf uit DKW, Horch (August Horch’s eerste bedrijf) en Wanderer.

Geschiedenis van Audi
Audi heeft altijd bekend gestaan als het automerk dat nieuwe revolutionaire technieken toepaste in zijn voertuigen. Zo werd het 14/50 Type K de eerste Duitse auto met het stuur aan de linkerkant. Tegelijkertijd, verbeterde Audi de motor en ophangingsystemen door een zescilinder motor te combineren met voorwielaandrijving. De aandrijving werd daarbij 180° gedraaid waardoor de aandrijfas naar voren kwam te wijzen. Daarnaast maakte Audi veiligheid en comfort één van de prioriteiten in zijn auto’s.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de fabrieken van Audi onder de naam van Auto Unie Duitsland gebruikt voor militaire doeleinden. Om die reden werden ze ook na de oorlog ontmanteld. In 1949 werd het bedrijf echter in Ingolstadt nieuw leven in geblazen. Tijdens de jaren 1960 was het economisch lastig voor Auto Unie. Het bedrijf groeide minder snel dan bijvoorbeeld concurrenten als Volkswagen en Opel. Het gevolg was dat Volkswagen in 1966 eigenaar van Auto Unie werd. Auto Unie had voornamelijkVan 1960 tot begin jaren ’80 werden de Audi-modellen genoemd naar hun paardekracht zoals de Audi 60, 75 en 80. In 1980 werd de Quattro geproduceerd. Deze auto had vier-wielaandrijving met een centraal differentieel.